AWARD, CHALLENGE EN INNOVATION PRIZE

De risico's voor de ondernemer in de tuinbouw nemen steeds meer toe. Of het nu gaat om verkeerd gebruik van middelen, quarantaine-organismen die opduiken, ziekteverwekkers die toeslaan of een hagelbui die een groot van de productie plat legt. Het gebeurt allemaal in Nederlandse ketens en de gevolgschade is enorm. Incidenten raken niet alleen de ondernemer die het overkomt, maar de gehele keten. Met de komst van de circulaire economie nemen de risico’s alleen maar toe. De vraag is hoe we hierop reageren als keten. Wat is er nodig?

In de MeetUp ‘Next level Risk Management in circulair horticulture’ neemt keynote spreker Hans Maurer (United Fresh New Zealand) ons terug naar het jaar 2013. De Nieuw-Zeelandse tuinbouw-export stond toen onder grote druk door een voedselveiligheidsissue in de zuivel.

De tweede spreker, Prof. Miranda Meuwissen (hoogleraar kosteneffectieve risicobeheersing in voedselketens aan Wageningen University & Research) gaat in op risicomanagement strategieën en de vraag hoe deze financierbaar blijven. Bovendien komt u zelf ook aan bod in twee interactieve sessies waarin we met elkaar in gesprek gaan over de vragen ‘over welke risico’s moeten we ons echt zorgen maken’ en ‘hoe kunnen we met die risico’s omgaan?’.

U bent persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen aan deze exclusieve en besloten bijeenkomst voor professionals uit de tuinbouw. Het aantal plaatsen is beperkt, meld u zich daarom tijdig aan via onderstaand formulier!


At a time when science plays such a powerful role in the life of society, when the destiny of the whole of mankind may hinge on the results of scientific research, it is incumbent on all scientists to be fully conscious of that role, and conduct themselves accordingly.

- Joseph Rotblat