INTRODUCTIE

Ben jij een innovatieve food, tech of agri entrepreneur? Een toekomstmaker met een veelbelovend idee over hoe UNMANNED GROWING CONCEPTS  in tuinbouw mogelijk gemaakt worden? Dan ben jij de ideale kandidaat voor de Topsector T&U Innovation Prize. Aanmelden kan nu tot en met dinsdag 15 september 2020 ( in plaats van 1 september 2020). 

Binnen de tuinbouw worden automatisering en robotisering steeds belangrijker.  Door het telen, oogsten, sorteren en verpakken in de kas, op het land, loods en/of vertical farm nog verder te automatiseren, kan de tuinbouw grote stappen zetten als het gaat om efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een continu bedrijfsproces. De Innovation Prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) met een innovatieve technologie, welke tegelijkertijd bijdraagt aan duurzaamheid en/of circulariteit. 


OVER DE INNOVATION PRIZE

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt entrepeneurs uit die een innovatie, oplossing of concept willen ontwikkelen die aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw. De uitdaging staat open voor start-ups of scale-ups die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en bij voorkeur werken aan duurzaamheid of circulariteit.

DE PRIJS

Het winnende team ontvangt:
 • een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen
 • begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro)
 • media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-. 

Naast de juryprijs wordt er een ook een publieksprijs uitgereikt:
 • een geldprijs van € 1.500
 • een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center;
 • media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500,-. 

YES! Delft, de toonaangevende tech incubator in Europa, stelt voor een van de deelnemers een plek beschikbaar in het Yes!Delft Accelerator program.

Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te volgen.

DE JURY

 • Harrij Schmeitz  - voorzitter programma IMPACT2025
 • Delft AgTech instituut  - onderzoeker van TU Delft
 • Jan van den Ende - professor Innovation and Technology Management aan de Erusmas Universiteit Rotterdam, 
 • Ronald Hoek -  robotics expert bij Blue Radix
 • Herbert ten Have - data expert bij Blue Radix
 • Kees Rijnhout - trader bij Jaguar
 • Gerben Ravensbergen - eigenaar kwekerij Lillies of Life
 • Sebastiaan Breugem  - eigenaar kwekerij Breughem Horticulture
 • Sadiq van Overbeek - Physee Technologies en winnaar T&U Innovation Pirze 2019

WIE KAN ER MEEDOEN?

De uitdaging staat open voor bedrijven met het volgende profiel:

1. Early stage, startups of scale-ups;
2. Met zowel economische als maatschappelijke motieven;
3. Innovatieve technologie;
4. Bij voorkeur werken aan duurzaamheid en / of circulariteit.


KICK OFF SESSION

Op 30 juli 2020 was er een virtuele kick-off gepland. Tijdens dit webinar hoorde je meer over de Topsector T&U Innovation Prize vertelt de winnaar van 2019 over zijn ervaringen en is er ruimte voor vragen. 

Klik hier om de video terug te kijken. 

PRIJSUITREIKING

De winnaar wordt op 23 oktober bekend gemaakt tijdens het RoboCrops Tech event in het World Horti Center te Naaldwijk.


DOEL

Ontwikkel een innovatie, oplossing of concept welke aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de onbemande processen in de tuinbouw.


MEER INFO

Neem contact op met Team IMPACT2025 via impact@impact2025.nl