Innovation Meetup HortiRisk: succesvol ondernemen in een onzekere wereld

Innovation Meetup HortiRisk: succesvol ondernemen in een onzekere wereld

Vrijdag 29 januari 2021
Het coronavirus heeft in 2020 laten zien dat we in een onzekere wereld leven. Dit geldt ook voor de tuinbouw, waar je als ondernemer te maken kunt krijgen met grenzen die dichtgaan, quarantaine-organismen die opduiken, of cybercriminelen die toeslaan. Hoe kun je als ondernemer in zo'n onzekere wereld toch je doelen realiseren? En wat kun je doen om je onderneming wendbaar en robuust te maken, zodat je niet verlamd wordt door risico's? Hoe blijf je kansen zien en benutten? Over deze vragen organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen op vrijdag 29 januari 2021 een ONLINE meetup.

De ervaren tuinbouwondernemers Wim Peters (Wim Peters Kwekerijen), René Hendriks (Opti-flor), en Paul van Schie (Tomselect) delen dan met u hun ervaringen met ondernemerschap in onzekere tijden. De keynote lezing wordt verzorgd door Martin van Staveren. Hij is als expert op het gebied van risicomanagement en ondernemerschap verbonden aan o.a. Nyenrode Business Universiteit. Samen met Wim, René en Paul inspireert hij u om anders te gaan kijken naar uw ondernemerschap. Mis deze kans niet en meld u aan!

Sigrow wint tweede editie van Topsector T&U Innovation Prize

Sigrow wint tweede editie van Topsector T&U Innovation Prize

Op vrijdag 23 oktober was de uitreiking van de tweede Topsector TU Innovation Prize. De jury riep Sigrow (NL) uit als winnaar. Vivent SA (CH) kreeg de meeste stemmen van het publiek voor de publieksprijs. De beide winnaars zijn erin geslaagd om een innovatie te ontwikkelen welke aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van onbemande processen in de tuinbouw. De uitreiking vond plaats tijdens een speciale online inspiratiesessie van RoboCrops. 

Stem op jouw favoriet voor de Topsector T&U Innovation Prize

Stem op jouw favoriet voor de Topsector T&U Innovation Prize

De genomineerden voor de 2e editie van de Topsector T&U Innovation Prize zijn bekend. Zij hebben tijdens het HeroFestival in Den Haag gepitcht voor de jury en nu mag het publiek stemmen op zijn favoriet!  Welke innovatie spreekt jou het meeste aan? Wie heeft de beste oplossing om de onbemande teelt in de glastuinbouw een stap verder te brengen?  Bekijk alle genomineerden op www.IMPACT2025.nl en breng jouw stem uit!

Genomineerden bekend voor Topsector T&U Innovation Prize 2020

Genomineerden bekend voor Topsector T&U Innovation Prize 2020

De genomineerden voor de 2e editie van de Topsector T&U Innovation Prize zijn bekend gemaakt. De jury heeft uit de zesentwintig inzendingen zes genomineerden geselecteerd:

• Applied Drone Innovations B.V. 
• Delphy Digital 
• PATS - Bat-like drones 
• Sigrow Stomata Camera
• Vertigo Technologies/FRESCO 
• Vivent SA


Bekijk de MeetUp Floriculture <RESET > terug of lees het verslag

Bekijk de MeetUp Floriculture <RESET > terug of lees het verslag

Op donderdag 10 september vond het event Floriculture 2025 <RESET> plaats. Dit volledige online evenement stond in het teken van een reset in de sierteeltketen. De Nederlandse sierteelt staat voor een aantal grote uitdagingen. Duurzaamheid in de teelt en keten was al een belangrijk issue. Maar de effecten van COVID-19 hebben duidelijk gemaakt dat de sector nog meer moet inzetten op innovatie. Kortom: wat is er nodig voor toekomstbestendige sierteeltketen, zowel aan de vraag- als productiezijde.   


12