HORTIRISK

Innovation Meetup HortiRisk: succesvol ondernemen in een onzekere wereld

Vrijdag 29 januari 2021

Het coronavirus heeft in 2020 laten zien dat we in een onzekere wereld leven. Dit geldt ook voor de tuinbouw, waar je als ondernemer te maken kunt krijgen met grenzen die dichtgaan, quarantaine-organismen die opduiken, of cybercriminelen die toeslaan. Hoe kun je als ondernemer in zo'n onzekere wereld toch je doelen realiseren? En wat kun je doen om je onderneming wendbaar en robuust te maken, zodat je niet verlamd wordt door risico's? Hoe blijf je kansen zien en benutten? Over deze vragen organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen op vrijdag 29 januari 2021 een meetup.

De ervaren tuinbouwondernemers Wim Peters (Wim Peters Kwekerijen), René Hendriks (Opti-flor), en Paul van Schie (Tomselect) delen dan met u hun ervaringen met ondernemerschap in onzekere tijden. De keynote lezing wordt verzorgd door Martin van Staveren. Hij is als expert op het gebied van risicomanagement en ondernemerschap verbonden aan o.a. Nyenrode Business Universiteit. Samen met Wim, René en Paul inspireert hij u om anders te gaan kijken naar uw ondernemerschap. Mis deze kans niet en meld u hieronder aan! Klik hieronder op "hier aanmelden".


PROGRAMMA

13:30 – 14:00 Registratie en inloop met koffie en thee
14:00 – 14:05 Opening door Michiel Roelse, operationeel directeur TKI Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
14:05 – 14:20 Introductie Wim Peters, René Hendriks en Paul van Schie
14:20 – 14:50 Lezing Martin van Staveren: Risicoleiderschap: dé kans voor anders omgaan met onzekerheden
14:50 – 15:00 Vragen uit het publiek (zaal en online)
15:00 – 15:30 Paneldiscussie met Martin van Staveren, Wim Peters, René Hendriks en Paul van Schie
15:30 – 16:30 Borrel

De middag wordt gepresenteerd door Clemens Stolk & Annemarie van Dam. 

SPONSOR

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door:


MEER INFO

Neem contact op met Team IMPACT2025 via impact@impact2025.nl

DATUM EN LOCATIE

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 29 januari 2021 in het World Horti Center in Naaldwijk. De bijeenkomst wordt daar corona-proof georganiseerd, met in achtneming van de dan geldende maatregelen. U kunt daarnaast ook online aan de bijeenkomst deelnemen. Indien de corona-regels van dat moment geen fysieke bijeenkomst toestaan, vindt de bijeenkomst volledig online plaats.


KEYNOTE SPEAKER

Martin van Staveren (Universiteit Twente, Nyenrode Business Universiteit)

Martin van Staveren helpt bedrijven en andere organisaties met het bereiken van hun doelen, door anders om te gaan met onzekerheden. Dit doet hij door hen op het spoor te zetten van vernieuwend risicomanagement via risicosturing en risicoleiderschap.

Gedurende  twee decennia vervulde Martin technische, commerciële en leidinggevende functies in de techniek-sector, waarbij  hij werkte aan grootschalige complexe projecten in binnen- en buitenland. Vanaf 2006 richtte hij zich volledig op het ontwikkelen van strategieën voor risicomanagement. In 2009 besloot hij om zijn theorie in de praktijk te brengen: hij nam het risico én benutte de kans om midden in de financiële crisis zijn eigen consultancybureau VSRM op te richten. Via dit bureau adviseert hij organisaties in tal van sectoren. Daarnaast is Martin vanaf 2013 kerndocent aan de Universiteit Twente voor de executive masteropleidingen Risicomanagement en Public Management. Ook geeft hij masterclasses op onder meer Nyenrode Business Universiteit en Hogeschool Avans+.

Martin schreef verschillende boeken: Risicogestuurd Werken in de Praktijk (2015), Risicoleiderschap (2018) en Iedereen risicoleider (2020). In 2019 ontving hij de Caroline Award tijdens het Risk & Resilience Festival op de Universiteit Twente, voor de beste presentatie over duurzaam risicoleiderschap.

Martin studeerde technische aardwetenschappen in Delft en bedrijfskunde via een MBA opleiding in Utrecht en Bradford (UK). Hij is gepromoveerd aan Universiteit Twente op het implementeren van risicomanagement in organisaties.