IMPACT 2025

Via de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid met elkaar samen om innovatie in de sector te stimuleren. Sinds 2012 zijn er meer dan 250 onderzoeks- en innovatieprojecten via de topsector gefinancierd. Hierbij zijn circa 400 bedrijven betrokken.

De resultaten van al deze onderzoeken komen terecht bij de R&D-afdelingen van de deelnemende bedrijven. Een deel van het onderzoek blijft echter op de plank liggen en wordt niet verder doorontwikkeld tot concrete producten, processen of diensten. Topsector T&U streeft ernaar om deze opgebouwde kennis ook om te zetten naar de markt. Dan pas is er sprake van echte innovatie voor de sector!

Via het programma T&U programma IMPACT 2025 wil Topsector T&U ideeën ophalen en nieuwe partijen betrekken om het (bestaande) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk. Hiervoor organiseert de topsector een reeks aan activiteiten in 2019 en 2020.

Innovatie Meetups

De maatschappelijke uitdagingen en technologische ontwikkelingen van vandaag hebben een grote IMPACT op de wereld van morgen. Een goed gesprek over deze veranderingen in de wereld van T&U is broodnodig. In vier MeetUps nodigt Topsector T&U geselecteerde stakeholders uit om over deze ontwikkelingen en hun impact met elkaar in gesprek te gaan. 

Voor de eerste drie MeetUps worden toonaangevende inspirerende (internationale) sprekers uitgenodigd om hun te presenteren. Aansluitend gaan we in gesprek met elkaar om te komen tot nieuwe inzichten, verbindingen en ideeën voor de wijze waarop de tuinbouw hierop dient te reageren. 

In de vierde MeetUp bespreken we hoe onderzoek in de sector T&U meer impact kan genereren in de praktijk van de tuinbouw. Hierbij kiezen we ook de onderzoeker van het jaar met de grootste IMPACT. De laatste MeetUp van dit jaar gaan we aan de slag om de verbinding te maken tussen startups en business. Meer info zie de Innovation MeetUps pagina's.


Challenges & Awards

Topsector T&U reikt op 10 december 2019 voor het eerst de Topsector TU Research Impact Award uit aan een onderzoeker die binnen de tuinbouwsector een optimale maatschappelijke impact met zijn of haar onderzoek tot stand heeft gebracht.

En welke wereldwijde trends veranderen de Nederlandse tuinbouw? Hoe kan de tuinbouw hier slim op inspelen? Deze vragen staat centraal in de White Paper Challenge, die Topsector T&U voor de tweede keer organiseert. Voor de winnaar ligt €1.500,- klaar!

De wereldbevolking neemt in rap tempo toe en daarmee ook de vraag naar voldoende en gezond voedsel. Hoe zorg je voor een nog efficiëntere voedselproductie in de kas om aan deze groeiende vraag naar voedsel te voldoen? Met deze vraag daagt Topsector T&U startups en scale-ups in heel Nederland uit in de challenge Topsector T&U Innovation Prize. 

Kijk voor meer informatie op de pagina Challenges & Prizes


Agenda

«januari 2020»
zomadiwodovrza
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Laatste nieuws

Geslaagde eerste editie van Innovation Meetups

Geslaagde eerste editie van Innovation Meetups

Op dinsdag 3 september vond de MeetUp Future Crops plaats. Tijdens deze Meetup is ingezoomd op de nieuwste ontwikkelingen in het creëren van genetische variatie en het gebruik van big data in de selectie. 

12

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau van TKI van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: impact@impact2025.nl