IMPACT 2025

Via de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid met elkaar samen om innovatie in de sector te stimuleren. Sinds 2012 zijn er meer dan 250 onderzoeks- en innovatieprojecten via de topsector gefinancierd. Hierbij zijn circa 400 bedrijven betrokken.

De resultaten van al deze onderzoeken komen terecht bij de R&D-afdelingen van de deelnemende bedrijven. Een deel van het onderzoek blijft echter op de plank liggen en wordt niet verder doorontwikkeld tot concrete producten, processen of diensten. Topsector T&U streeft ernaar om deze opgebouwde kennis ook om te zetten naar de markt. Dan pas is er sprake van echte innovatie voor de sector!

Via het programma T&U programma IMPACT 2025 wil Topsector T&U ideeën ophalen en nieuwe partijen betrekken om het (bestaande) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk. Hiervoor organiseert de topsector een reeks aan activiteiten in 2019 en 2020.

Innovatie Meetups

De maatschappelijke uitdagingen en technologische ontwikkelingen van vandaag hebben een grote IMPACT op de wereld van morgen. Een goed gesprek over deze veranderingen in de wereld van T&U is broodnodig. In vier MeetUps nodigt Topsector T&U geselecteerde stakeholders uit om over deze ontwikkelingen en hun impact met elkaar in gesprek te gaan. 

Voor de eerste drie MeetUps worden toonaangevende inspirerende (internationale) sprekers uitgenodigd om hun te presenteren. Aansluitend gaan we in gesprek met elkaar om te komen tot nieuwe inzichten, verbindingen en ideeën voor de wijze waarop de tuinbouw hierop dient te reageren. 

In de vierde MeetUp bespreken we hoe onderzoek in de sector T&U meer impact kan genereren in de praktijk van de tuinbouw. Hierbij kiezen we ook de onderzoeker van het jaar met de grootste IMPACT. De laatste MeetUp van dit jaar gaan we aan de slag om de verbinding te maken tussen startups en business. Meer info zie de Innovation MeetUps pagina's.


Challenges & Awards

Topsector T&U reikt op 10 december 2019 voor het eerst de Topsector TU Research Impact Award uit aan een onderzoeker die binnen de tuinbouwsector een optimale maatschappelijke impact met zijn of haar onderzoek tot stand heeft gebracht.

En welke wereldwijde trends veranderen de Nederlandse tuinbouw? Hoe kan de tuinbouw hier slim op inspelen? Deze vragen staat centraal in de White Paper Challenge, die Topsector T&U voor de tweede keer organiseert. Voor de winnaar ligt €1.500,- klaar!

De wereldbevolking neemt in rap tempo toe en daarmee ook de vraag naar voldoende en gezond voedsel. Hoe zorg je voor een nog efficiëntere voedselproductie in de kas om aan deze groeiende vraag naar voedsel te voldoen? Met deze vraag daagt Topsector T&U startups en scale-ups in heel Nederland uit in de challenge Topsector T&U Innovation Prize. 

Kijk voor meer informatie op de pagina Challenges & Prizes


Agenda

«februari 2020»
zomadiwodovrza
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
1234567

Laatste nieuws

Meetup High Risk

Meetup High Risk

In de circulaire tuinbouw bestaat er geen afval meer, maar alleen reststromen die worden hergebruikt. Ook reststromen uit andere sectoren, zoals de veehouderij, worden benut als grondstof in de tuinbouw. Deze circulaire ketens brengen in potentie risico’s met zich mee op fytosanitair  gebied en op het terrein van volksgezondheid. Hoe houden we zicht op deze ketens en hoe houden we zowel fytosanitaire als global health risico’s beheersbaar? Welke maatregelen moeten we nemen? Wat kunnen we leren van eerdere ervaringen en welke technologische oplossingen zijn er mogelijk? In deze MeetUp kijken we vanuit enkele praktijkcases naar een volgende stap.

7 november: MeetUp over risicomanagement in de tuinbouw. Bent u erbij?

7 november: MeetUp over risicomanagement in de tuinbouw. Bent u erbij?

Op donderdag 7 november a.s. organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) haar derde MeetUp in het World Horti Center in Naaldwijk over risicomanagement in de circulaire tuinbouw. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor deze bijeenkomst, dus meldt u zich snel aan! 

Tweede MeetUp New Tech over teeltsystemen: zijn we klaar voor de toekomst?

Tweede MeetUp New Tech over teeltsystemen: zijn we klaar voor de toekomst?

Op 10 oktober 2019 vond de tweede IMPACT 2025 MeetUp plaats. Tijdens deze MeetUp New Tech stond de ontwikkeling van technologie voor tuinbouw centraal met keynotespreker  Rob Trice (Better Food Ventures & The Mixing Bowl, Silicon Valley).

12

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau van TKI van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: impact@impact2025.nl